Fallande

Läste idag att det föll döda fåglar från himlen idag. Det känns lite oroväckande tycker jag.  I artikeln nämns det att dessa fåglar kan ha blivit störda på något sett och därefter flygt ihjäl sig. Med tanke på hur vårt samhälle fungerar så får nog inget djur lugn och ro. Tidigare så föll döda fåglar från himlen i USA. Kan detta vara en slump? eller är det något i världen som inte stämmer? och nu händer detta oss i Sverige , i Falköping. Orsaken kan nog vara svår att fastställa men en Ornitolog vid namn Kent-Ove Hvass säger i en artikel i Aftonbladet att det kan vara en första indikator på något är väldigt fel.

Där kom min oro fram… Den avreglerade elmarknaden har återigen gjort bort sig inför alla människor. Såg ni programmet ”Kärnkraftsfiaskot” i Sveriges Television? Tittarna kunde konstatera att den svenska kärnkraftsindustrin presterar väldigt dåligt och är sämst i hela Europa. Inga andra kärnkraftverk i världen hade så många oplanerade stopp som de svenska förra året. Detta är en skandal enligt min mening, titta bara på leveransen som endast var 63 procent  av deras fulla kapacitet, jämfört med Finland där motsvarande siffra var 95 procent. Elproducenterna har i många år sagt att man helst inte inventerar mer än nödvändigt de röd-gröna har sagt att kärnkraften ska avvecklas i framtiden och inga nya kärnkraftverk fått byggas. Vad håller på att hända med detta land?

DN Elbolag VG SkD GP Dagen SvD Elpriser

2 svar

  1. Ja, hur sugen skulle du vara på att renovera ditt hus om folket beslutat om att dra en motorväg över det om något år?

    Sedan är det väl lite dumt att jämföra oss ett år när vi stängt kärnkraften för omfattande renovering/modernisering medan andra kör på som vanligt? Blir lite missvisande. Lägger man ihop 2000-2009 så har i alla fall Vattenfalls kärnkraft legat på 90% (enligt ett inlägg på deras hemsida).

    • Tack för den intressanta kommentaren. Det kommer nog bli mer problem under året. Här i Sverige kommer man fortsätta att inte planera framåt och göra dessa stora moderniseringar. Jag tycker att våran kärnkraft ska lära sig av till exempel av Finland som gör små ändrar konstant. Visst var det lite missvisande att jämföra under ett år, ska kika över detta till nästa inlägg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: