Ta lån som student

Att ta lån som student

Att ta lån som student kan vara klurigt. De vanliga bankerna lånar inte ut pengar till studerande hur som helst. Men det betyder självklart inte att man inte kan ta lån som student. Många studenter vill gärna kunna ta lån till en bostad till exempel. I detta inlägg kommer jag förklara hur man tar lån som student utöver CSN. Om du är ute och letar studielån så gå in på http://www.csn.se och läs mer om det där.

Lån för studenter

Man kan börja med att titta runt hos storbankerna. Vissa har tagit fram ett par alternativ till stunder som vill ta lån. Dessa alternativ erbjuder inte lika stora summor som CSN-lånet. Alternativen som erbjuds brukar oftast vara mindre summor för att inventera viktiga saker som man har behov av, men inte har råd. Dessa lån har inte samma villkor som studielånen har. Villkoren för ett lån på banken som student är dock inte så bra. Läs igenom det noga och se till att du förstår vad villkoren betyder.

Andra alternativ för sig som är student

Det finns fler alternativ för dig som student och vill låna pengar. Det finns olika sorters lån som man kan ta om man inte har så hög inkomst såsom blancolån och privatlån. Detta fungerar endast om du inte har några betalningsanmärkningar sen tidigare. Det finns flera företag som lånar ut pengar till studenter där man själv kan välja hur lång återbetalningsperioden skall vara. Det är många studenter som har hamnat hos kronofogden på grund av detta, vad kan det bero på? Jo, de betalar inte tillbaka lånet, om man betalar tillbaka lånet i tid så fungerar detta väldigt bra.

Tar med ett sista alternativ för sig som vill ta lån som student. Microlån (sms-lån) lämpar sig för studenter som vill låna pengar snabbt. Med microlån kan man inte låna större belopp tyvärr, beloppen brukar ligga runt 500 – 5000 kronor. För att hitta ett företag som erbjuder detta är det bara att gå ut på internet och kika.

Tänka sig för innan man tar lån

Om man ska ta ett lån så gäller det att man betalar tillbaka i tid. Om man inte betalar tillbaka i tid så slutar det med att man hamnar hos inkasso och därefter hos kronofogden, vilket inte är så kul. Det är många studenter idag som har betalningsanmärkningar på grund av olika lån. Media har skrivit mycket om studenter som har fått skulder på grund av sms-lån eller liknande. De som hamnar hos inkasso, kronofogden tänker sig inte för innan de tar lån oftast, vilket man måste göra för att inte hamna där. Så var försiktig innan du tar lån som student och tänk efter två gånger innan du bestämmer dig. Lycka till!

 

2 svar

  1. […] Läs gärna mina tidigare inlägg om Studenter med barn och Ta lån som student. […]

  2. […] låna pengar som student, då svarade jag, det är klart det går, läs min artikel på min blogg. Ta lån som student Dela:FacebookTwitterE-postDiggGillaGillaBe the first to like […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: