Låna pengar

Att Låna pengar

Många tror att det är enkelt att ta ett banklån. Det är inte så enkelt för alla och speciellt inte för dem som inte har tagit ett banklån sen tidigare. I detta inlägg tänkte jag skriva om vad som är bra att tänka på innan man tar ett lån. Ett vanligt misstag när man ska låna pengar är att det är bara gå in på banken och säga att man ska låna pengar. Det funkar inte riktigt så. Att låna pengar är oftast en process som kräver en del av låntagaren. Ett väl  förekommande krav hos bankerna brukar vara att man skall ha en fast anställning en längre tid. Men bara för att man har en fast anställning så kanske man inte kan betala tillbaka lånet, så en kalkyl görs över dina inkomster för att se hur högt lån din ekonomi klarar av att betala räntor och amortering. Det är vanligt att banken vill ha någon form av säkerhet, det kan vara borgensman, hus, bil, båt mm. som banken sätter som säkerhet. Detta är en trygghet för banken att få tillbaka pengarna om inte du skulle betala tillbaka lånet.

Hur lång tid tar det att få ett lån?

Det är olika. Det beror på hur mycket pengar man skall låna och hur lång tid det tar för att skriva pappren. Väljer man att låna med säkerhet som till exempel ett hus, så måste en extern värderingsman utföra en värdering av huset. Om man väljer borgenär skall banken göra en kreditupplysning av personen. I vanliga fall så tar det ett par dagar att få lånet. Men det förekommer att det tar flera veckor innan allt är klart.

Betala alltid tillbaka så fort du kan. Genom att betala tillbaka snabbt så minskar kostnaden mycket för lånet. Du har alltid rätt att lösa ett lån du har tagit. Prata med olika banker innan du bestämmer dig så att du hittar den bästa räntan för dig och de bästa villkoren. Tänk efter ordentligt innan du lånar pengar från banken. Det många gör fel och råkar illa ut är att de inte förstår vilka konsekvenser på den framtida ekonomin ett lån får. När man har lånat pengar är det lätt att glömma att det är bankens pengar och de skall betalas tillbaka.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: