Tre av fyra storbanker har betalningsanmärkningar

Som jag har skrivit tidigare är att när man har betalningsanmärkningar är det svårt att få ett beviljat banklån för privatpersoner. Men det roliga är att jag läste en artikel om att tre av fyra storbanker har betalningsanmärkningar. Alltså, tre av fyra börsnoterade banker har själva dragit på sig betalningsanmärkningar under de senaste åren.

S E B har tre anmärkningar

S E B har tre anmärkningar, Föreningssparbanken har två och halvstatliga, Nordea har fem betalningsanmärkningar registrerade hos Kredit Fakta som är ett stort kreditupplysningsföretag.

– Det är klart att det inte är bra när vi har betalningsanmärkningar. Det är väldigt pinsamt. Det tyder på passivitet från bankens sida, på att vi inte har skött oss, säger Lars Eklund, chef för Föreningsbankens juriststab, till Sydsvenska Dagbladet.

Handelsbanken har klarat sig utan betalningsanmärkningar. Även andra företag som rutinmässigt kontrollerar sina kunders betalningsförmåga har själva betalningsanmärkningar. Telias moderbolag Telia Mobile har fem registrerande anmärkningar . Samtidigt avkräver Telia en deposition från personer som har betalningsanmärkningar och vill ha ett teleabonnemang.

– Vi hanterar miljontals fakturor varje år. Det är hemskt lätt att någon av dem hamnar fel, säger Håkan Ström, pressansvarig på Telia Mobile.

Det man kan se här är att alla kan ha betalningsanmärkningar, även bankerna själva som nekar personer som vill ta lån med betalningsanmärkning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: