Student och vill ta bolån?

Bolån som student

Jag kan tänka mig att det är många studenter där ute som snart har avslutat sina kurser och vem vill flytta hem igen efter att ha bott hemifrån mellan 1-5år? Inte många kan jag tänka mig. När jag läste ekonomi så hade jag en liten studentlägenhet på HELA 24kvm, Haha. Det var tider det. Nåväl, jag ville verkligen inte flytta hem igen så jag hade funderingar kring bolån. I detta inlägg skrivs det om hur man kan få ett bolån som student.

Ett bolån är inkluderar en ganska stor summa vilket innebär att det krävs en bra ekonomi för att klara av kostnaderna för återbetalningen som bankerna vill ha varje månad. Så, om man är student så kommer det bli väldigt svårt att få ett bolån då man inte har en stor inkomstkälla, vad kan studielånet ligga på idag? 9000 kronor? Bankerna kräver att lånetagarna har en stadig arbetsinkomst som kommer in varje månad för att man ska klara av att betala bolånet, vilket gör att banken känner sig mer säker.

Nu tänker du säkert: Åh nej, det går ju inte få bolån för att jag är student- Jo, det gör det, det finns olika möjligheter för dig som vill ha ett bolån fast du är student.

Se över dina besparingar

Börja med att se över dina besparingar. Har du en större summa sparad som du kan använda till bolånet som kan täcka en kontantinsats gör det mycket lättare att få bolånet beviljat. Det visar svart på vitt (eller hur jag skall uttrycka mig) att du kan sköta din ekonomi och du vet vad du har att göra med och det gillar banken, tro mig!

Medlåntagare

Ett annat alternativ för dig är att du tar hjälp av en medlåntagare. Detta kräver självklart att du fortfarande har en god ekonomi så att du klarar av betalningarna. Vad är en medlåntagare då? Jo det är en person som också tar på sig ansvaret för återbetalningarna. Oftast i detta fall brukar det vara en nära vän, förälder, syskon eller liknande. Som medlåntagare kommer få ansvaret att betala tillbaka bolånet till banken.

Sammanfattning

Så om man vill ta bolån som student så är det väldigt viktigt att man tar ett ansvarsfullt beslut om man ska ta lånet eller inte, och även se till att betala tillbaka det igen så fort det bara går. Om inte lånet betalas tillbaks slutar det med betalningsanmärkningar, vilket inte är så kul att starta livet med. Lycka till och tänk över ditt beslut två gånger innan du verkställer detta.

Läs gärna mina tidigare inlägg om Studenter med barn och Ta lån som student.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: