Bli inte lurad om du ska hyra i andra hand

Det är många studenter som hyr lägenheter i andra hand om de inte får tag i en studentlägenhet. Vissa vill inte ens bo i studentlägenhet. Tyvärr, så är det många förstahandshyresgäster som sätter alldeles för hög hyra och dessutom lånar ut sina lägenheter svart, vilket är olagligt. Som hyresgäst i andra hand finns det många fällor att gå i.

Genom att ha ett skriftligt kontrakt och se till att uthyrningen är godkänt av hyresvärden är A och O. Det är alltså viktigt att ta reda på om förstahandshyresgästen har tillstånd att hyra ut lägenheten i andra hand från hyresvärden.

En annan del som kan lura många är hyran. Kolla att hyran som du betalar stämmer, stämmer den inte har du rätt till återbetalning. Om det är en hyreslägenhet så är den ordinarie hyran som gäller och om den är möblerad får man ta ut 10 – 15 % extra.

Om det är en bostadsrätt får man ta reda på vad hyran skulle vara för en motsvarande lägenhet och sedan får man ta ut 10 -15 % extra för möbler. Undvik att betala deposition och hyra innan du har fått nyckeln i handen och tillträde till lägenheten. Jag vet många som har blivit lurade på detta sätt, speciellt i Stockholm och Göteborg.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: